Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
528
Fontos lenne !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
13,

`A_(Zn)` = 65,4 `g/(mol)`

`M_(ZnSO_4)` = 161,4 `g/(mol)`

`Zn` + `H_2SO_4` = `ZnSO_4` + `H_2`

26 g cink az `26/65.4` = 0,4 mol; ebből keletkezik 0,4 mol `ZnSO_4`, ami `0.4*161.4` = 64,2 g só keletkezik.

14,

2 `CuO` + C `rightarrow` 2 `Cu` + `CO_2`
0