Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlőtlenségek a valós számok halmazán

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
9(2x+ 5) – 3(7x + 15) ≥ 3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9(2x+ 5) – 3(7x + 15) ≥ 3

18x+45-21x-45≥3
-3x≥3
x≥-1

Ell.
x=-1
9*3-3*8=27-24=3≥3 igaz
0