Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
2 + 3(x – 5) = 6x – 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 + 3(x – 5) = 6x – 1

2+3x-15=6x-1
-13+3x=6x-1 /-3x; +1
-12=3x /:3
-4=x

Ell.
2+3( -9)=-25
6*(-4)-1=-24-1=-25

-25=-25 helyes X=-4 megoldás
0