Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok segíteni? (Matek 7.o)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
470
1.
Oldd meg az egyenlőtlenséget, ábrázold számegyenesen a megoldást és ellenőrizz egy számmal.
4(x - 2) + 6(x + 3) > 2x + 2

2.
Bálint négynapos osztálykiránduláson elköltött 4200ft-ot. A második napon kétszer annyit, mint az elsőn: A harmadik napon 200ft-tal kevesebbet mint az elsőn: A negyedik napon kétszer annyit, mint a harmadik napon. Melyik napon mennyit költött?

Előre is köszönöm!! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
4(x-2)+6(x+3)>2x+2
4x-8+6x+18>2x+2
10x+10>2x+2 /-10 /-2x
8x>-8 /÷8
x>-1

Ell.: x=0 (igaznak kell lennie)
B.: 4(0-2)+6(0+3)=4×(-2)+6×3=-8+18=10
J:. 2×0+2=2
10>2 ami igaz
Abrazolast ha már tanuljatok akkor tudod... (mivel -1 nincs benne ezert felé egy üres kört teszel és mivel annál nagyobb számok jöhetnek szóba ezert 0, 1, 2... fele húzok egy folyamatos vonalat)


2.
1. Nap: x =》800 Ft
2. Nap: 2x =》1600Ft \
3. Nap: x-200 =》 600 Ft / =4200 Ft
4. Nap 2×(x-200) =》 1200 Ft
Ossz: 4200
4200=x+2x+x-200+2×(x-200)
4200=6x-600 /+600
4800=7x /÷6
800=x
0