Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
539
Hány éves most az, aki 10 év múlva négyszer annyi idős lesz, mint húsz évvel ezelőtt volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Most x éves.
10 év múlva x+10 lesz,
20 évvel ezelőtt x-20 volt.
x+10=(x-20)*4
x+10=4x-80 / -x
10=3x-80 / +80
90=3x / :3
30=x


0