Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
541
Valaki le tudná nekem vezetni ezt az egyenletet?

x²-5=√(x+5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x²-5=√(x+5) /négyzetre emelünk
(x2-5)2=x+5
x4-10x2+25=x+5 /-25
x4-10x2=x-20
innen megy?
0