Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a fizika házimban?

Főoldal » Középiskola » Fizika
453
Sziasztok!
A váltóáramra kaptunk néhány feladatot, amit nem nagyon értek.
Feladat a következő:
U(t) = 325V*sin(2*3,14*50Hz*t), ahol a csúcsfeszültség 325V, a generátor fordulatszáma 50 Hz, az aktuálisan telő idő pedig a "t".
1, Mekkora a feszültség a t=0,012s időpillanatban?
2, Mikor lesz a feszültség a maximális fele?
3, Mennyi a generátor periódusideje?
4, Mennyi a feszültség a t=2min 23,41s-ban?
5, A t=0s esetén U=0V lesz. (ezt "ránézésre" tudjuk) Írj még négy ilyen triviális időpontot, amikor U=0V lesz!
Ha valaki érti, es esetleg elmagyarázná, azt nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
írom
1

1, csak be kell helyettseíteni: U(0.012)=-191.03 V
2. hogy a fele legyen ahhoz az kell hogy: sin(2*3,14*50Hz*t)=0.5
ez megoldva: Kép csatolva
először pl: 1/600 s esetén.



Folytatom lejjebb
Módosítva: 5 éve
0

3. A frekvencia 50 Hz, ennek a reciproka a periódusidő: 0.02 s
4. 2min 23.41s =83.41 sec
behelyettesítve: (fontos hogy radiánban legyen a mértékegység a számológépen)
325*sin(100pi*83.41)=0 lesz a feszültség

5. Minden 0.02. sec ilyen: 0.02, 0.04, 0.06, 0.08 stb
de pl minden 0.01. sec is ilyen: 0.01, 0.03, 0.05 stb
Módosítva: 5 éve
0

Érthető?
0