Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
Levezetéssel kérnem. Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 2x-7>=0, akkor az abszolútértéke önmaga:
5-x=2x-7
12=3x
4=x

Ha 2x-7<=0, akkor az abszolútértéke önmaga mínusz egyszerese:
5-x=-1*(2x-7)
5-x=7-2x
x=2

Ell:
5-4=1
|2*4-7|=1
Jó megoldás

5-2=3
|2*2-7|=3
Jó megoldás

Ilyenkor extrán fontos ellenőrizni, mert keletkezhet hamis gyök.
0