Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik esetben 1.2A a fogyasztón átfolyó áram erőssége?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1208
A) Ha a fogyasztón 8s-ig 9,6C töltés halad át.
B) Ha 2C töltés halad át a fogyasztón 2,5s-ig.
C) Ha a fogyasztón 15s-ig 38C töltés halad át.
D) Ha 4,8C töltés halad át a fogyasztón 0,25s-ig.
Válaszodat számolással indokold!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
C=A*s, A=C/s, s=C/A
A esetben igen, mert 9,6C/8s=1,2A
B esetben nem, mert 2C/2,5s≠1,2A(=0,8A)
C esetben nem, mert 38C/15s≠1,2A(=2,53A)
D esetben nem, mert 4,8C/0,25s≠1,2A(=19,2A)
1