Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8 osztályos matek feladat sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
382
Helló valaki tudna segíteni SOS!!!
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) r=3 cm
a=5 cm

A=r×π(r+a)=3×3,14(3+5)=3×3,14×8=75,36 cm²
V=r²×π×m/3=3²×3,14×4/3=9×3,14×4/3=113,04/3=37,68 cm³

r²+m²=a²
a²-r²=m²
5²-3²=m²
25-9=m²
16=m²
 16 =m
4=m

b) r=5 dm
m=12 dm

A=r×π(r+a)=5×3,14(5+13)=5×3,14×18=282,6 dm²
V=r²×π×m/3=5²×3,14×12/3=25×3,14×12/3=942/3=314 dm³

r²+m²=a²
5²+12²=a²
25+144=a²
169=a²
 169 =a
13=a

c) r=9,2 m
a=17,5 m

A=r×π(r+a)=9,2×3,14(9,2+17,5)=9,2×3,14×26,7=771,31 cm²
V=r²×π×m/3=9,2²×3,14×14,89/3=84,64×3,14×14,89/3=3957,31/3=1319,1 cm³

r²+m²=a²
a²-r²=m²
17,5²-9,2²=m²
306,25-84,64=m²
221,61=m²
√ 221,61 =m
14,89=m

d) r=8,6 mm
m=22,4 mm

A=r×π(r+a)=8,6×3,14(8,6+23,99)=8,6×3,14×32,59=880,06 cm²
V=r²×π×m/3=8,6²×3,14×22,4/3=73,96×3,14×22,4/3=5202,05/3=1734,02 cm³

r²+m²=a²
8,6²+22,4²=a²
73,96+501,76=a²
575,72=a²
√ 575,72 =a
23,99=a
1