Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan hajtják végre a végrendeletet a Kőszívű ember fiaiban?

2036
Hogyan hajtják végre a végrendeletet a Kőszívű ember fiaiban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

2
A végrendeletében minden részletét leíratja saját temetésének, milyen koporsóba temessék, melyik kardját temessék mellé, kik vigyék a koporsót, és ki mondja a gyászbeszédet.
Legnagyobb fiáról, Ödönről úgy határozott, hogy maradjon a cár mellett Oroszországban, éljen csak kicsapongó életet. Nem veheti el a lányt, aki miatt elhagyta a szülői házat, és legyen diplomata.
Richárd menjen át a testőrségtől a lovassághoz és sose nősüljön meg.
Jenő, aki a legkisebb és legkedvesebb fia volt, maradjon csak hivatalnok, ne támogassa senki, küzdje fel magát lépcsőről lépcsőre.
Felesége hat héttel a temetés után menjen hozzá Rideghváry Bencéhez, aki adminisztrátor volt, és ő az, akit a legméltóbbnak talált a saját helyére.
Bár az asszony többször abbahagyta az írást, a haldokló mindig megparancsolta, hogy folytassa és követelte, hogy hajtsa végre parancsait.
Végül eljött az idő és meghalt Baradlay. Az asszony egy imában megfogadta, hogy semmit nem úgy teljesít a végrendeletből, ahogy ezt megígérte, és az ellenkezőjét fogja tenni. A kőszívű ember még egy utolsó földöntúlit kiáltott, mintha meghallotta volna odaátról az imát, és visszatért egy kiáltás erejéig, hogy tiltakozzon.
0

Mivel az évek alatt,folyton elnyomta Kazimír,Baradlay nét(mindig az volt,amit a férj akart és nem törődött az asszony véleményével)ezért Kazimír halála után,az asszony mindent másképp csinál(az ellenkezőjét),így akar az asszony visszavágni.
0