Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HELP!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
513
Egy 36 m/s és egy 20 m/s sebességgel haladó test ugyanarról a helyről indulva ellenkező irányban haladva távolodik egymástól. Hány másodperc múlva lesz a távolságuk 574 m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
v=s/t
t=v*s
A v-t tudjuk mind a két testre. Egyenlő ideig mozognak, ezért t1=t2=t.
Ha az egyik s métert halad, a másik (574-s) métert.
Az első testre:
t=36*s
A másodikra:
t=20*(574-s)
Meg kell oldani az egyenletrendszert, és kész is van.
0