Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2(1-3x)-4(x+1)>10(-2-x)
2-6x-4x-4>-20-10x
-2-10x>-20-10x mindkét oldalhoz hozzáadunk 20-at
18-10x>-10x mindkét oldalhoz hozzáadunk 10x-et
18>0

Minden 18 vagy annál kisebb szám lehet az x.
Ell.: x=18
Bo.: 2(1-3×18)-4(18+1)=2(1-54)-4×19=2×(-53)-4×19=-106-76=-182
Jo.: 10(-2-18)=10×(-20)=-200
baloldal nagyobb, mint jobboldal √

x=5
Bo.: 2(1-3×5)-4(5+1)=2(1-15)-4×6=2×(-14)-4×6=-28-24=-52
Jo.: 10(-2-5)=10×-7=-70
baloldal nagyobb, mint jobboldal √

Nem biztos, h jó, de szerintem ez a megoldás.
0