Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Mellékeltem egy ábrát.
Láthatod,hogy két hasonló derékszögű háromszöget kapunk ha a fák tetejét a csúccsal összekötjük.
Az első fától a csúcsig 0,5h alatt ér fel, miközben 2km/h sebességgel halad. Az első fától a csúcsig így 0,5*2=2km=1000m van.
Vagyis a második fától a csúcsig 1000-300=700m.
Az ábrán felül lévő két derékszögű háromszög hasonló, tehát a megfelelő oldalak aránya azonos, így:
700:1000=x:45
7:10=x:45
7/10=x/45 /*45
315/10=x, vagyis x=31,5m. A második fa magassága 31,5m
0