Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Matek! Nagyon sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Mellékeltem a feladatot! Kérlek siess mára kell.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Tkörgyűrű=R2π-r2π=π*(R2-r2)=π(R+r)(R-r), R-r=x

a, R=10cm, r=5cm. T=π(R+r)(R-r)=π(10+5)(10-5)=π*15*5=75π=235,62cm2
b, R=0,7m, r=0,4m. T=π(R+r)(R-r)=π(0,7+0,4)(0,7-0,4)=π*1,1*0,3=0,33π=1,037m2
c, r=0,5dm, x=0,5dm. x=R-r, amiből R=r+x=0,5+0,5=1dm. T=π(R+r)(R-r)=π(1+0,5)(1-0,5)=π*1,5*0,5=0,75π=2,36dm2
1