Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS help

Főoldal » Középiskola » Fizika
577
1. feladat
Az űrrepülés egyfajta ballisztikus repülés, melynek során a felbocsátott eszköz eléri a világűrt.

Ha a felszín feletti magasság eléri a 200 km-t, a hajtóművet ki lehet kapcsolni, mivel a légköri fékezés ilyen magasságban minimális. Az űreszköz hosszabb időt is tölthet meghajtás nélkül. Sebessége jellemzően 29 000 km/h, ezzel mintegy 90 perc alatt kerüli meg a Földet.

Ekkora sebességgel mennyi idő alatt tenné meg az űreszköz a Föld-Hold távolságot (384 400 km)?

2. feladat
A Nap-Föld távolság un. 1 CsE = 100 Nap-átmérő = 10000 Föld-átmérő. Megteszi a fény 8,3 perc alatt ezt a távolságot. CsE: (csillagászati egység)

Hány CsE a Nap-Plutó távolság, ha a fény ezt az utat kb. 5,5 óra alatt teszi meg?

3. feladat
Ha egy űrhajós a Holdon elejt egy tollat, a toll hatod akkor gyorsulással esik, mert ott a g(nehézségi gyorsulás) a földi érték hatodával egyezik meg. (g(Föld)=10 m/s2)

Milyen magas sziklán áll a 170 cm magas űrhajós, ha fejmagasságban elejt egy követ és az 3 másodpercig esik? Hány százaléka a szikla magassága az űrhajósénak?

Használjátok fel a távolság meghatározásához az s=g/2*t2 (négyzetes úttörvényt)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
csa roli xd nem tudsz semmit fizikára nyomi vagY MA FORTNIT NACS
1