Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
516
24gramm magnéziumot elégetünk.Hány gramm fehér pór keletkezik?
Egyenlet:
Anyagmennyiség:
Tömeg:
Számítás:24g->.....
Hány gramm kálimra van szükség 298g kálium-klorid előállításához?
Egyenlet:
Anyagmennyiség:
Tömeg:
Számítás:....<- 298
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2Mg + O2 --> 2MgO
M(Mg) = 24 g/mol M(MgO) = 40 g/mol
n=m/M
n(Mg) = 24g / 24 g/mol = 1 mol
Ugyanennyi, 099 mol MgO keletkezik, aminek tömege: 1 mol * 40 g/mol = 40g
Tehát 40 gramm fehér por keletkezik!

2K + Cl2 --> 2KCl
298g KCl anyagmennyisége --> n(KCl) = 298g / 75 g/mol = 4 mol
Ugyanaz az anyagmennyiség, így 4 mol káliumra van szükség, aminek a tömege:
m(K) = n * M --> 4 mol * 39 g/mol = 156g
Tehát 156g káliumra van szükség!
Módosítva: 5 éve
0