Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Olld meg az alábbi egyenleteket! Ellenőrizz!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
593
a, 4•(2x+1)=2•(5x-8)
b, 8•(x+1)=2•(2x+10)+4
c, 4•(x+1)+2•(x-3)=3•(x-2)+3•(x+5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) zárójelfelbontás:
8x+4=10x-16 /+16
8x+20=10x /-8x
20=2x /:2
10=x
b) zárójelfelbontás:
8x+8=4x+20+4 /-8
8x=4x+16 /-4x
4x=16 /:4
x=4
c) zárójelfelbontás:
4x+4+2x-6=3x-6+3x+15 /összevonás
6x-2=6x+9
nincs megoldás:
/+2
6x=6x+11 /-6x
0=11 ->ez nem lehetséges
0