Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
Sziasztok!
A képet csatoltam!
Előre megköszönöm aki segít
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

A kör kerülete: 2r x pi
pi= 3,14...

a, r= 4 dm
K= ?

K= 2r x pi= 2 x 4 dm x 3,14= 25,12 dm

b, r= 4 cm
K= ?

K= 2r x pi= 2 x 4 cm x 3,14= 25,12 cm

c, r= 4 mm
K= ?

K= 2r x pi= 2 x 4 mm x 3,14= 25,12 mm

d, r= 4 m
K= ?

K= 2r x pi= 2 x 4 m x pi= 25,12 m
0

Szorgalminak megcsinálom a többit, hogy jobban megértsd!

e, r= 4,3 dm
K= ?

K= 2r x pi= 2 x 4,3 dm x 3,14= 27,004 dm

f, r= 4,30 dm
K= ?

K= 2r x pi= 2 x 4,30 x 3,14= 27,004 dm

g, r= 5,6 m
K= ?

K= 2r x pi= 2 x 5,6 m x 3,14= 35,168 m

h, r= 22,35 m
K= ?

K= 2r x pi= 2 x 22,35 m x 3,14= 140,358 m


74. Itt érdemesebb több tizedesjegyig kiírni pi értékét, hogy pontosabb értéket kapjunk.

kör kerülete= 201 mm

201 mm= 2r x pi
201 : 3,1415=
2 r= 63,982/:2
r= 31,991= körülbelül 32

Az átmérő a sugára kétszerese: 32 x 2= 64

0