Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
658
20 kg tömegű golyó 5 m/s sebességgel nekiütközik az álló 6 kg-os golyónak.
Ezután 2 m/s sebességgel gurul tovább.
Mekkora lesz a kisebb golyó sebessége?



Mekkora F erő szükséges ahhoz, hogy a rendszer gyorsulása 2 m/s2 legyen?
Mekkora erő feszíti a kötelet, ha a súrlódási tényező mindkét test és a talaj között: µ= 0,2 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Impulzus-megmaradás kell:
m₁ = 20 kg
v₁ = 5 m/s
m₂ = 6 kg
v₂ = 0
v₁₁ = 2 m/s
v₂₁ = ?
----
Kezdő impulzus: m₁·v₁ = 100 kgm/s, a másik nulla.
Végén az impulzus:
m₁·v₁₁ + m₂·v₂₁ = 20 kg·2 m/s + 6 kg·v₁₂
Ezek meg kell egyezzenek:
100 = 40 + 6v₁₂
v₁₂ = 10 m/s

-----------------------------------
A másodiknál nincs ábra, mi az a rendszer, amiről a feladat szól?
0

Csatoltam képet.
0