Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín térfogat számitás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
Kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c) r=9,2 m
a=17,5 m

A=r×π(r+a)=9,2×3,14(9,2+17,5)=9,2×3,14×26,7=771,31 cm²
V=r²×π×m/3=9,2²×3,14×14,89/3=84,64×3,14×14,89/3=3957,31/3=1319,1 cm³

r²+m²=a²
a²-r²=m²
17,5²-9,2²=m²
306,25-84,64=m²
221,61=m²
 221,61 =m
14,89=m

d) r=8,6 mm
m=22,4 mm

A=r×π(r+a)=8,6×3,14(8,6+23,99)=8,6×3,14×32,59=880,06 cm²
V=r²×π×m/3=8,6²×3,14×22,4/3=73,96×3,14×22,4/3=5202,05/3=1734,02 cm³

r²+m²=a²
8,6²+22,4²=a²
73,96+501,76=a²
575,72=a²
 575,72 =a
23,99=a
0