Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
660
Apa és Fia együtt 60 évesek. 15 év múlva a Fiú fele annyi idős lesz, mint akkor az Apa. Hány évesek most? Apa = x, Fiú = y
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
apa 50 és a fiú 10
-1

fiú 15 apa 45 mert ha most 60 évesek együtt akkor ugye 15 év múlva 90 évesek lesznek együtt. És ha az appa akkor pont dupla annyi lesz aakor csak az lehet hogy a fiú 30 éves az apa meg 60 és 30-15 az 15 és 60-15 az 45 vagyis x=45 és y=15
Módosítva: 5 éve
-1