Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
írd fel az R(6;-8) és a Q(16;16) pontok által megadott szakasz, mint átmérő fölé emelt kör egyenletét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
RQ szaksz hossza:
gyök alatt((16-6)2+(16-(-8))2)=
gyök alatt(576)=26
Az átmérő 26 egység hosszú => A sugár 13
A kör egyenlete (x-x0)2+(y-y0)2=r2
Ahol x0, és y0 a kör középpontját jelöli.
A kör középpontja az átmérő felezőpontja:
x0=(6+16)/2=11
y0=(-8+16)/2=4
Behelyettesítve a kör középpontját és a sugarat:
(x-11)2+(y-4)2=132

0