Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2418
A 2,4,5 számjegyek felhasználásával elkészítjük az összes különböző számjegyekből álló 3 jegyű számot, ha ezek közül véletlenszerűen választunk egyet, mennyi annak a valószínűsége hogy az páratlan lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ezekből a számokból, pontosan 3! szám állítható elő, azaz 6 db.
mivel a három szám közül egyetlen egy páratlan, ezért az rögzítve van és a százasok és a tizesek helyen a 2 és a 4 számjegy állhat 2 módon. Tehát:
Kedvező esetek/Összes eset
2/6=
1/3 a valószínűség
0

2?
0

Összesen 6 szám készíthető
3*2*1=6
Csak akkor páratlan ha 5 a vége, igy 2 szám a kedvező eset
2/6=1/3 a valószínűség
0