Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
Egy 3.8 cm sugaru gomb alaku oszibarack belsejeben egy megkozelitoleg gomb alaku 2.2 cm atmeroju mag van.
Mekkora az oszibarack eheto reszenek terfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
s.o.s
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb téfogata:
V(gömb) = 4R^3pí/3
V(egész barack) = 4*3,8^3*pí/3 = 229,7 cm3
V(mag) = 4*1,1^3*pí/3 = 5,6 cm3
V(ehető) = V(egész) - V(mag)
V(ehető) = 229,7 cm3 - 5,6 cm3
V(ehető) = 224,1 cm3
0