Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez volt a mai házi holnapra kellene. Valaki segít?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
558
Az 1-es kellene meg a négyes. De ha valaki megcsinálja az összeset nagyon megköszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fontos, Nem ertem, Kellene
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1-es feladat:
1) balról jobbra a megoldások: y=3 , y=1 , y=4 , x=2,5 , x=0,5 , x= -1,25
2) Ábrázolás: csak annyit erről, hogy megkeresed a függvény tengely metszés pontjait és ezek a pontok rajta vannak az egyenesen tehát ezek egyértelműen meghatározzák az egyenest.

3) Y tengely metszéspontja: Ekkor x=0, és ezt behelyettesítve az egyenletbe kiszámolod y-t, ami most 1 lesz.

4) X tengely metszéspontja: ekkor y=0, és ugyan az az eljárás mint az előbb. Ekkor x=0,5
5)Ehhez meg kell oldanod ezt az egyenletet: -7/8=-2x+1, erre az adódik hogy x=0,9375
6) y=2*9+1, y=19

4-es feladat:
1) Visszafele egy mértani sorozatban így kell képezni a számokat:
an/q=an-1
Jelen esetben q=0,5
Ezt végig elvégezve kapod, hogy: a1=56, a2=28, a3=14, a5=3,5, a6=1,75
2) használjuk ezt a képletet: an=a1*qn
Itt n=10, tehát behelyettesítve kapod: a10=0,109375
3) Képzési szabály: an/2= an+1
0