Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a tömege

Főoldal » Általános iskola » Kémia
774
Mennyi a tömege 3·10²³db ammóniamolekulának
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol NH3 = 6·10²³db molekula, az ammónia moláris tömege 17g/mol
3·10²³db molekula = 0,5 mol
0,5mol *17 g/mol= 8,5 g
1