Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS HOLNAP!

Főoldal » Középiskola » Matematika
739
Egy szabàlyos dodekaéder (12 lapú test) lapjaira ráírtuk a számokat 1-12-ig. Mekkora annak a valószínűsége hogy ezzel a dobótesttel egyszer dobva a dobott szám

a) 2-vel osztható?


b) 6-tal osztható?

C)kétjegyű?


d) legföljebb 7?


e)nagyobb 3-nál és kisebb 8-nál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Statisztika valószínűség számítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, az 1-12-ig terjedő számok közúl 6páros és 6 páratlan, ezért a valószínűség: p=k/n=6/12=1/2=0,5=50%
b, az 1-12-ig terjedő számok közül a 6 és a 12 osztható 6-tal, ezért a valőszínűség: p=k/n=2/12=1/6=0,166=16,6%
c, az 1-12-ig terjedő számok közúl a 10, 11 ,12 kétjegyű, ezért a valószínűség: p/k=3/12=1/4=0,25=25%
d, az 1-12-ig terjedő számok közül az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 felel meg a feltételnek, ezért a valószínűség: p=k/n=7/12= 0,583=58,3%
e, az 1-12-ig terjedő számok közül a 4, 5, 6, 7 felel meg a feltételnek, ezért a valószínűség: p=k/n=4/12=1/3=0,333=33,3%
0