Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
A feladat: mekkorák a háromszög szögei, ha a második 10 fokkal nagyobb az elsõ kétszeresénél, a harmadik pedig 30 fokkal kisebb a másodiknál.

A segítséget elõre is köszönöm! ♡︎♡︎♡︎
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Mekkorák a háromszög szögei, ha a második 10 fokkal nagyobb az elsõ kétszeresénél, a harmadik pedig 30 fokkal kisebb a másodiknál?

első: x
második: 2x+10
harmadik: 2x-10-30= 2x-40
összesen: 180 fok

x+2x+10+2x-40=180
5x-30=180/+30
5x=210/:5
x=42

Ell:
első: 42 fok
második: 2 x 42+10=94 fok
harmadik: 2 x 42-40=44 fok
42+94+44=180 fok
0