Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika s.o.s segitseteke kérném köszönöm előre is.

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
Sziasztok csatoltam egy képet azt kéne meg oldani köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

4.
Jan-Febr-Márc=90 vagy 91nap (szökőévkor 91)
Febr-Márc-Ápr=89 vagy 90nap (szökőévkor 90)
A többi hónap esetében 92, 91nap lehet, attól függően hogy hány 31napos hónnap van a 3 között.
Tehát 90-92 nap lehet.

5.
a, 3,5min=....s mivel 1min=60s, ezért 3,5*60=210s
b, 4,25h=....min mivel 1h=60min, ezért 4,25*60=255min
c, 4,5nap=....h mivel 1nap=24h, ezért 4,5*24=108h
d, 0,5hét=....h mivel 1hét 7nap és 1nap=24h, ezért 0,5*7*24=84h
e, 720s=....min mivel 60s=1min, ezért 720/60=20min
f, 78h=....nap mivel 24h=1nap, ezért 78/24=3,25nap
g, 3nap=....hét mivel 7nap=1hét, ezért 3/7 hét
h, 3,5hét=....h mivel 1hét=7nap és 1nap=24h, ezért 3,5*7*24=588h
0