Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (Sos!)

Főoldal » Középiskola » Matematika
545


1., Tükrözzük az A(3; 1), B(–2; 5), valamint a C(–4; –2) pontok által meghatározott háromszöget a(2; –1) koordinátájú pontra! Írjuk fel a tükörkép csúcsainak koordinátáit.



Tükrözzük az A(3; 1), B(–2; 5), valamint a C(–4; –2) pontok által meghatározott háromszöget a (–1; –2) koordinátájú pontra! Írjuk fel a tükörkép csúcsainak koordinátáit. ? :-)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. A(3;1) tükrözve a (2;1) pontra: 2-(3-2);1-(1-1)=(1;1)
B(-2;5) tükrözve a (2;1) pontra: 2-(-2-2);1-(5-1))=(6;-3)
C(-4;-2) tükrözve a (2;1) pontra: 2-(-4-2);1-(-2-1)=(8;4)

2. A(3;1) tükrözve a (-1;-2) pontra: -1-(3-(-1));-2-(1-(-2))=(-5;-5)
B(-2;5) tükrözve a (-1;-2) pontra: -1-(-2-(-1));-2-(5-(-2))=(0;-9)
C(-4;-2) tükrözve a (-1;-2) pontra: -1-(-4-(-1));-2-(-2-(-2))=(2;-2)
0