Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni matekba? Nagyon fontos lenne..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
428
Ábrázold a megadott függvényt, majd végezz
függvényvizsgálatot (értelmezési tartomány; értékkészlet;
függvény típusa; szélsőérték; hol nő, hol csökken; zérushely)!
f(x) = ǀxǀ - 4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az ábrázolást meghagyom másnak. Akitől megkapod azé lehet a megoldás, nekem elég egy köszi!
Függvényvizsgálat:
ÉT: x∈R
ÉK: f(x)=[-4;∞[, vagy ha y-nal tanultad: y=[-4;∞[
Függvénytípus: abszolútérték függvény
Szélsőérték csak minimum van. Enne helye: x=0, értéke: f(x)=-4 / vagy y=-4
Nő a függvény: x∈[0;∞[, csökken a függvény: x∈]-∞;0]
Zérushely: x=0
0