Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni matekba? Nagyon fontos lenne..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
Számítsd ki a következő mértani sorozat hiányzó adatait!
a₁ = 1,5
a₂ = 6
q= ?
a₆ = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

q=a2/a1=6:1,5=4
a6=a1*q5=1,5*45=1,5*1024=1536
Módosítva: 5 éve
0