Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet, szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1391
Egy kétjegyű számban a tízes helyiértéken 2-vel kisebb szám áll, mint az egyes helyiértéken. Ha a számjegyeket felcseréljük, az eredeti és felcserélt számok összege 154. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
68


x-2+10x+x+10x-20=154
22x-22=154
22x=176
x=176/22= 8

Így 68

68+86=154
0