Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
467
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

12. a,

P= 3mW= 0,003 W
U= 3 V
I= ?

I= P/U= 0,003 W/3 V= 0,001 A

0,001 A az áramerősség a zsebszámológép főáramkörében.

b,

I= 0,001 A
U= 3 V
R= ?

R= U/I= 3 V/0,001 A= 3000 ohm

3000 ohm a zsebszámológép ellenállása.
0