Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A szorzatokat alakítsd összeggé

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
A szorzatokat alakítsd összeggé:
(5-x)6x"négyzet"
(-x)"négyzet"(x-5-6x"négyzet")
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(5-x)6x²=30x²-6x³
(-x)²(x-5-6x²)=x²(x-5-6x²)=x³-5x²-6x⁴ (ha akarod leírhatod ezt is (csak fel van cserélve a tagok sorrendje): -6x⁴+x³-5x²)
1