Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
444
Számítsd ki a következő mértani sorozat hiányzó adatait!
a₁ = 1,5
a₂ = 6
q= ?
a₆ = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
q=a₂/a₁=4
a₆ =a₁·q⁵=1,5·4⁵= számold ki géppel!!!
0