Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rombusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
2474
Rombusznak egyik szöge 44⁰ , ezt a szöget felező átló hossza 56cm. Keressük a másik átlót és a rombusz területét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A csatolt képen láthatod, hogy az α szöget a f átló felezi ennek a hossza tehát 56cm.
kiválasztva az átlók által a rombuszból kivágott valamelyik derékszögű háromszöget, az egyik szög: 22⁰ , a mellette lévő oldal (f/2) 28cm, míg a másik befogó e/2.
tangens szögfüggvény használatával:
tg22⁰=(e/2)/28 ahonnan: e/2=28*tg22⁰=28*0,404=11,3cm, amiből e=22,6cm
A rombusz területe: T=e*f/2=28*11,3=316,75cm²
0