Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Válaszokat előre is köszönöm!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
417
Egy Csonkakúp magasság 9cm, alapkör sugara 12cm, fedőképe 8cm. Hány liter a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ez nem a felsőoktatáshoz tartozó, hanem középiskolai kérdés. A válaszhoz szükséges képlet a függvénytáblázatban is megtalálható: `V=frac{pi*m*(R^2+R*r+r^2)}{3}`. Mivel `r=8 " "cm`, `m=9 " "cm` és `R=12 " "cm`, ezért `V=2865,13 " "cm^3~2,865 " "l`
Módosítva: 5 éve
1