Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kis kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
438
Ha a p1=4 atm és v1=40m³, a p2= 10atm, akkor mennyi a v2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Állandó hőmérsékleten:

p₁·V₁=p₂·V₂

V₂=(p₁·V₁)/p₂=4 atm · 40 m³ / 10 atm = 16 m³
0