Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
Sziasztok. Csatoltam a képet. Csak az a, c, e-t kell megcsinálni. A válaszokat elõre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a,

1+x/2= x/ X 2
2+x= 2x/-x
2=x

A tégla tömege 2 kg.

c,

lány: x
fiú: x+6
összesen: 32

x+x+6= 32
2x+6= 32/-6
2x= 26/:2
x= 13

Ell:
lány: 13
fiú: 19
13+19= 32

Az osztályba 13 lány és 19 fiú jár.

e,

középső ív: 3x
bal parti: x
jobb parti: x-30
összesen: 480 m

x+3x+x-30= 480
5x-30= 480/+30
5x= 510/:5
x= 102

Ell:
bal parti: 102 m
jobb parti: 102-30= 72 m
középső: 102 x 3= 306
102+72+306= 480 m

A bal parti ív 102, a jobb parti 72 és a középső 306 m hosszú.
1