Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik hamis?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1174
Az alábbi állítások közül melyik hamis?
A: Ha a vezetőn kétszerannyi idő alatt kétszer több töltés áramlik át, akkor az áramerősség kétszer nagyobb
B: Ha a vezetőn feleannyi idő alatt ugyanannyi töltés áramlik át akkor az áramerősség kétszer nagyobb
C: Ha a vezetőn ugyanannyi töltés háromszor annyi idő alatt áramlik át, akkor az áramerősség harmadára csökken
D: Ha a vezetőn ugyanannyi töltés ötödannyi idő alatt áramlik át, akkor az áramerősség ötszörösére nő
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A: Ha kétszer annyi idő (2t) alatt kétszer több töltés (2Q) áramlik át, akkor az áramerősség (2Q)/(2t) = Q/t, vagyis nem kétszer nagyobb, hanem ugyanakkora.
B: Q / (t/2) = 2·Q/t
C: Q/(3t) = 1/3·Q/t
D: Q/(t/5) = 5·Q/t
0