Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3137
A triciklitolvajokat a rendőrök biciklin üldözik. Összesen 34 keréken gurulnak, és 14 kormánnyal kormányoznak. Hány triciklit loptak el?
A válaszokat köszii! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
légyszi valakii :)
0

biciklik száma: x
triciklik száma: 14 -x (mert 14 kormány van)

a biciklinek 2 kereke van, a triciklinek 3, ezért beszorozzuk a kerekek számával:
2 * x + 3 * (14 - x) = 34
2x + 42 - 3x = 34
8 = x

Tehát, x=8 bicikli van (16 kerék), illetve 14-8=6 tricikli (18 kerékkel).
1

Bicikli tricikli összes
Db 14-x x 14
Kerék 2/db 3/db 34db
2(14-×)+3x=34
28-2x+3x=34
28+x=34 /-28
X=6
6 triciklist uldoznek.
0