Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
408
a.) 3x + 5 = 23
b.) 8x – 12 = 28
c.) 10y + 23 = 3
d.) 11 – 5z = 26
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3x + 5 – 5 = 23 – 5
3x = 18 (ezt osztom 3-mal, hogy megkapjam az x-et)
x = 6

8x – 12 + 12 = 28 + 12
8x = 40 (ezt osztom nyolccal, hogy megkapjam az x-et)
x = 5
10y + 23 – 23 = 3 – 23
10y = -20 (ezt osztom 10-zel, hogy megkapjam az y-t)
y = -2

11 – 5z – 11 = 26 – 11
-5z = 15 (ezt osztom mínusz 5-tel, hogy megkapjam a z-t)
z = -3
1