Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyeneltek-egyenlőtlenségek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Csatoltam képet!
Valaki kérem magyarázza el!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először célszerű a tiszta alk. kiszámolásával kezdeni: 300g és 40% a töménysége, azaz 40 százaléka alkohol a 300 grammnak, azaz 0.4*300=120g a tiszta alk (A), a másiknál hasonlóan: 0.5*300=150g tiszta alkohol (B).
A keverék összesen 300+300=600 g lesz, a tiszta alkohol tartalom: 120+150=270g.
A töménység pedig: 270/600=0.45, azaz 45%-os a töménysége.
0