Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Egyeneltek-egyenlőtlenségek

14
Csatoltam képet!
Valaki kérem magyarázza el!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az adatokból ez az egyenlet felírható: 70=13x+15x (azért adjuk őket össze mert egymással szembe mennek, így együtt x idő alatt 70km tesznek meg).
Az egyenlet megoldva: x=70/28=2.5 óra. Mind a ketten 2.5 órát bicikliztek, fél 11-kor találkoznak így.
Az A útja: 13*2.5=32.5 km.
A B útja: 15*2.5=37.5 km.
0