Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Észre kell veni először, hogy a háromszög derékszögű, aztán hogy a 2 befogó van megadva -> tangens függvényt kell használni.
tan(x)=6/7
inverz függvénnyel megoldjuk:
tan^-1(6/7)=x=40.6°
Módosítva: 5 éve
0