Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitenétek szovegertesben matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
csatoltam a kepet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
X+y+z=172

X-32=y
2y=z
X=y+32

Y+32+y+2y=172
4y=140
Y=35
X=y+32=67
Z=2y=70
1

1: x+32
2: x
3: 2x


172=x+32+x+2x
172=4x+32 /-32
140=4x /:4
35=x

Ell:
67+35+70=172 ✓

Válasz:
Az elsőn 67, a másodikon 35, a harmadikon pedig 70 süti van.
0