Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokèmia

Főoldal » Középiskola » Kémia
510
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szeretnék segítséget kérni!Lègyszi.
Előre is köszönöm szépen.

0

A szén égésének reakció egyenlete:

C (s) + O₂ (g) = CO₂ (g)

12 g szén (1 mol) elégetésekor 394 kJ energia szabadul fel.
36 g=3*12 g szén (3 mol) elégetésekor 3*394 kJ = 1182 kJ energia szabadul fel.
1