Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítenétek fizikában

Főoldal » Általános iskola » Fizika
438
csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

5.

U= 4,5 V
t= 5 min= 300 s
I= 0, 2 A
W= ?

W= U x I x T= 4,5 V x 0,2 A x 300 s= 270 J

Az izzón végzett elektromos munka 270 J.

10.

W= 120 kJ
P= 0,4 kW
t= ?

W= P x t
t= W : P= 120 kJ : 0,4 kW= 300 s

300 s alatt végez 120 kJ munkát egy 0,4 kW-os mosógép motor.
Módosítva: 5 éve
0